Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga

Zadnje teme
» kritike,sugestije, pohvale....
Pon Mar 19, 2012 9:47 pm od delija

» ПАЈО ПОПОВИЋ
Čet Apr 14, 2011 5:51 pm od Admin

» ВОЈВОДА БРАНЕ БОГУНОВИЋ
Čet Apr 14, 2011 5:49 pm od Admin

» ВОЈВОДА ПАВЛЕ ЂУРИШИЋ
Čet Apr 14, 2011 5:47 pm od Admin

» Sijekovac kod Broda
Pon Sep 27, 2010 12:20 am od Admin

» Mala Gospojina
Uto Sep 21, 2010 11:17 am od Admin

» Zakletva srpske dobrovoljacke garde
Ned Jul 25, 2010 11:10 pm od Admin

» vicevi :)))))
Pet Jun 11, 2010 11:38 pm od Admin

» КРАТАК ПРЕГЛЕД ИСТОРИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
Čet Maj 27, 2010 9:35 pm od Admin


РАВНОГОРСКИ ПОКРЕТ ОТАЏБИНЕ СРПСКЕ ПОНОВЉЕНО И ДОПУЊЕНО ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Ići dole

РАВНОГОРСКИ ПОКРЕТ ОТАЏБИНЕ СРПСКЕ ПОНОВЉЕНО И ДОПУЊЕНО ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Počalji  RAVNOGORSKIPOKRETSRPSKE taj Ned Mar 21, 2010 2:30 am

РАВНОГОРСКИ ПОКРЕТ ОТАЏБИНЕ СРПСКЕ

ДОБОЈ - КРАЉА АЛЕКСАНДРА БР. 56

ТЕЛЕФОН: 053/207-800

ОТАЏБИНСКА УПРАВА

БРОЈ:01-06/10


На основу одлуке Отаџбинске управе број 1-06/07, донесене дана 15.01.2007. на сједници Отаџбинске управе одржане дана 15.01.2007. у Вишеграду доноси се:

ПОНОВЉЕНО И ДОПУЊЕНО ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Члановима и симпатизерима Равногорског Покрета, Српској Православној Цркви, Борачкој Организацији, политичким партијама, удружењима и фондацијама, невладиним организацијама, Министарствима у Влади Републике Српске и Републике Србије, припадницима Равногорског Покрета у дијаспори, Покретима Српских четника у дијаспори, разним Српским удружењима у дијаспори.Овим путем Вас још једном обавјештавамо, да је бивши предсједник Округа «КРАЈИНА», Милана Баришић, смењен са мјеста предсједника Округа «КРАЈИНА» на сједници Отаџбинске управе одржане у Брчком 25.12.2004.љ.Г, број одлуке 01-05/05, једногласно од свих присутних чланова Отаџбинске управе. А на сједници Отаџбинске управе одржаној дана 15.01.2007.љ.Г у Вишеграду и искључен из Равногорског Покрета Отаџбине Српске Одлуком број 01-06/07, за коју су гласали сви присутни чланови Отаџбинске управе и који су то потписали, а тај прилог са потписима иде уз Одлуку и саставни је дио тог документа.

ИСКЉУЧЕН ЈЕ:

Због вишегодишњег константног лажног представљања као предсједник Округа «КРАЈИНА» и потпредсједника Равногорског Покрета Отаџбине Српске (то мјесто није уопште постојало), како код појединаца, тако и код институција у Републици Српској и Србији.

Због нелегалног кориштења печата Округа «КРАЈИНА» који није вратио, а који је проглашен неважећим.

Због никаквог рада или нерада, јер док је био предсједник Округа «КРАЈИНА» за двије године од 26 Општина, само је имао основана 2-3 Одбора. А и то је било урађено захваљујућу тадашњем предсједнику Равногорског Покрета Неђи Ошапу.

Због узимања новчаних средстава у име Равногорског Покрета Отаџбине Србске, како од појединаца тако и од предузећа и организација.

Због дугогодишње продаје и дистрибуције ДВД-а «ИСТИНА О ЧЕТНИЦИМА» који је сниман на територијама више Округа и уз помоћ предсједника тих Округа и Отаџбинске управе, а сва новчана средства узима само за себе, то се ради и дан данас. На Аутобуској станици у Бања Луци се продају и сад ти ДВД-ови, а Баришић их доноси и даје том продавцу, а новац узима себи.

Због сазнања да је више пута ишао на разговоре у базу СФОР-а у Рамиће код Бања Луке, а у то вријеме је ухапшен највећи број Србских родољуба и одведено у Хашки казамат.

Због тога што је у то вријеме самостално одлазио у Србију, тамо мешетарио и организовао састанке са разним припадницима Обавјештајних служби и криминогених група. По Србији ради на дискриминацији и блаћењу, једног честитог борца, Србског добровољца, човјека који је највише заслужан за оснивање и рад Равногорског Покрета Отаџбине Српске брата Драшка Стојисављевића.

Зато што је контраверзна личност, довољно непозната нашим члановима и јавности, а у Србији поготово, јер се ниоткуд појавио у Бања Луци 2002.љ.Г. У Републици Српској иначе сви Баришићи су Хрвати, сјетите се само усташког терористе Мире Баришића. Његова прича је успјела код бившег предсједника Равногорског Покрета Отаџбине Српске Неђе Ошапа, па га је примио у Равногорски Покрет, а кад је Неђо то сазнао отјерао га је и сад се каје што је такву фукару примио, јер и њега је то коштало у свему. Њему је мисли се на Ошапа рекао да је био рањен и од тога се лијечио у Београду, а Ошап је сазнао да Баришић од малена болује од епилепсије и да се због тога лијечио.

Господин Баришић је тренутно најопаснија личност за све Равногорске Покрете и може се рећи „НЕПРИЈАТЕЉ БРОЈ 1“ Равногорског Покрета.

Четничка Обавјештајна служба је дошла до сазнања да је Баришић са извјесним „Мимом“ довео „УТЈЕРИВАЧЕ ДУГОВА“ из Брчког, код једног честитог Србина, Равногорца и Српског борца Николе из Драгочаја, којем су испрепадали жену и дјецу, тако да су у њихову одбрану морали устати наши људи из Равногорског Покрета.

Састанак са утјерачима дугова је био на Бензијској пумпи „Буком“ у Драгочају.

То је све било почетком Априла 2006.љ.Г.

Кад је све то било истражено од стране Ч.О.С-а тада је предсједник Равногорског Покрета Отаџбине Српске брат Душан Сладојевић сазвао Отаџбинску управу, у ресторану „ДИНАРА“ у Бања Луци 07.04.2006.љ.Г а разлог је био наводно примопредаја дужности, Баришић да преда дужност новоизабраном предсједнику Округа «КРАЈИНА» Милошу Моравцу. Кад су пред Баришића изњете чињенице, да је доводио утјериваче дугова и да је рекао да то ради у име Равногорског Покрета, он је рекао да то није истина. Тада је брат Моравац изашао напоље и увео у салу брата Николу, његову жену и кћерку, и Никола је рекао да је Милан Баришић, Мима Миланко кога Никола лично зна, те извјесни Зока Пластика из Брчког, звали телефоном, долазили и претили им да ће доћи четници и побити их, тако да су људи и дјеца били препаднути, тако да је морао организовати страже око куће. Предсједник Равногорског Покрета је рекао Николи да Равногорски Покрет нема с тим догађајем никакве везе и ако им треба било каква помоћ против те багре и гњида ми ћемо им помоћи. Тада је Баришић пришао вратима, провукао се крај Моравца и утекао. А на крају је стигао и „Мима“ који је признао да су Баришић, Зока Пластика и он били на пумпи „Буком“ и да су одатле телефонирали и претили тој породици. Предсједник Равногорског Покрета је наредио тадашњем предсједнику Градског одбора Бања Лука да ако буде потребно уведе страже око Николине куће. Са овог састанка постоји записник, постоје изјаве актера, изјаве Николе и његове жене, свједоци.

Након овог свега изнесеног, ми из Равногорског Покрета Отаџбине Српске, наводимо како наша браћа из једног од више Р.П.Србије под предсједништвом брата Срђана Срећковића су слијепи крај својих очију, шта је то Баришић урадио и чиме је заслужио да уђе у сам врх Покрета­? Па зар невидите да је његов задатак сам врх, да га разори, то му његови наредбодавци и финансијери налажу. Сједите браћо па реално сагледајте чињенице: Од када га знате, ко је он, шта ради, одакле му паре за све то а нигдје не ради годинама, гдје му је база у Равногорском Покрету, чији је члан , ко му је предсједник и који Одбор је матичан? Нама се увукао у врх, али смо га хвала Богу прозрели и избацили. Код нас је срећа само један Равногорски Покрет Отабине Српске који има око 30.000 чланова и јединствени смо. Код вас је несрећа што имате више Покрета, па фукаре, иду од једног до другог, прелазе, па онда блате оне с којима су до јуче били: Баришић, Милојковић, Неђо Николић. Какву сте му то функцију измислили и дали да буде задовољан, координатор за Републику Српску, Црну Гору и дијаспору. Кога ће он то координирати­? Шта ће му то кад ми имамо уједињени Равногорски Покрет који изузетно добро ради у свим Србским државама. Можда то мјесто треба само онима који су изашли из Уједињеног Равногорског Покрета, а основали су га само послије да некажемо издали и побјегли, па сад лутају и незнају шта ће, и куда би.

Сјетите се само да је конгрес Уједињења Равногорског Покрета одржан дана 08.05.2005.љ.Г у селу „Ба“ и да га је лично водио брат Срђан Срећковић.

Због свега горе наведеног, Баришић је искључен из Равногорског Покрета Отаџбине Српске, оглушио се о сва та упозорења и наставио са горе споменутим радњама, за своју личну корист, а на штету Равногорског Покрета.

Самим таквим понашањем и активностима прекршио је члан 16. Статута Равногорског Покрета Отаџбине Српске и Правило Понашања бр. 4; 9; и 17. А сваком честитом и правом Равногорцу СТАТУТ ЈЕ СВЕТИЊА.

Предсједник Равногорског Покрета Отаџбине Српске је ових дана издао наређење свим члановима, симпатизерима и Руководиоцима у Равногорском Покрету да будно прате појављивање Баришића на територији Републике Српске и о томе обавјештавају одмах више инстанце. Ако се појави на мјестима и активностима гдје је организатор Равногорски Покрет, забранити му присуство и удаљити га.Посебно наређење је издато начелнику Четничке Обавјештајне службе и начелнику Безбједности Равногорског Покрета да могу у одређеним ситуацијама активирати план „З“!С ВЈЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!

Р.П.О.С. – Информативна службаДобој:01.03.2010.љ.Г

Званична њеб страница Равногорског покрета Отаџбине Српске је следећа: www.ravnogorskipokret-otadzbinesrpske.com

RAVNOGORSKIPOKRETSRPSKE

Broj poruka : 5
Datum upisa : 21.03.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics
» Freske

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu